Onsdag 3. maj er der swingende jazz på programmet i Them.

Mange fremhæver den prisvindende og 4- dobbelte grammyvinder Bjarke Falgren, som en spillemand der som få, kan få sin 300 år gamle sigøjnerviolin til nærmest at tale. Og som kan bringe smil og følelser frem med sit udtryksfulde spil. Svend Asmussen betragtede derfor også Bjarke som sin naturlige arvtager og bestemte, at Bjarke som den første skulle modtage “The Ellen & Svend Asmussen Prize” i 2017.

Politikens anmelder fremhæver Bjarke Falgren som en fornyende
og superswingende musiker, der på sin egen måde kæler
opmærksomt for hver en tone, så den bliver en verden i sig selv.

Gaffa beskriver Origin som et uhyre vellykket, modent og vitalt debutalbum og beskriver Bjarke som en betagende musikalsk mastermind med styrken og kvaliteten til et internationalt gennembrud.

Loftskammer tilslutter sig desuden topkaraktererne med ordene: “Med en virtuositet og originalitet præsenterer Falgren sig som Danmarks ubestridte ‘Mr. Fiddle’.

Rootszone skriver, at det er som om violin og bue er vokset sammen
med hans arme og således bliver en del af ham selv – og Jazz Special
beskriver bl.a. hvordan musikalske kræfter nænsomt slippes fri med et
perlende forfriskende og overskudspræget violinspil, der og viser hvordan traditionen kan opdateres med en musik, der i så høj grad
er levende og til stede.

Sammen forløser kvartteten på bedste vis Bjarkes originale kompositioner med en rejse rundt i hele følelsesregistret. Fra det lyriske og melodiøse, til det virtuose, legende og rå-swingende udtryk.

Musikken tager udgangspunkt i jazzen og er krydret med elementer fra en verden af musik, herunder bl.a. folkemusikken, brasilianske rytmer og den klassiske musik. Bjarke Falgren Quartet er passioneret, bevægende, nærværende og swingende musik fra øverste hylde.

Der er derfor rigtig god grund til at opleve Bjarke Falgren og kvartetten, når de spiller onsdag 3. maj kl. 19:30 på Toftebjerg i Them.

Billetsalg (150 kr. for medlemmer / 200 kr. for andre) finder du her.

Og husk du inden koncerten kan spise i husets café.
Bordbestilling på 8722 1980 eller toftebjerg@silkeborgbib.dk

Bordbestilling pr. mail er først gældende når du har modtaget en bekræftelse.