Igen er der jazz på programmet. Onsdag 10. maj kl. 19:30 spiller bassist og komponist Torben Westergaard i Them.

Han er en alsidig herre, der – med 18 CD-udgivelser i eget navn, turnéer i mere end 20 lande og knap seks års ophold i jazzens mekka New York – har sat sit præg på den danske såvel som den internationale jazzscene.

Det latinamerikanske har gennem årene spillet en central rolle i hans kompositoriske virke og orkestre. Dette kan høres på de to DMA-nominerede albums Tangofied I (2012) og II (2014) samt afslutningen af trilogien Tangofied III (2017) – samt tillige på udgivelsen Then/Now (2021).

Hans nurværende orkester – Torben Westergaard’s Jazz Brazil 2022 – er en tilbagevenden til det brasilianske og er derudover en genforening af gamle musikalske venner.

Torben Westergaard kender den brasilianske pianist Helio Alves fra sin tid bosiddende i USA – samt fra turnéer i Europa med den tysk/hollandske mundharmonika virtuos Hendrik Meurkens. Helio har – udover at mestre sit hjemlands musik – også et indgående kendskab til jazz.

Med sig har de saxofonisten Hans Ulrik og trommeslager Jonas Johansen. Disse to herrer behøver næppe yderligere præsentation i det danske jazzmiljø. Begge er bekendtskaber, der rækker helt tilbage til 80’erne, hvor de alle færdedes i det københavnske jazzmiljø.

Helio Alves er ikke en ”hr-hvem-som-helst. Han er oprindelig fra São Paulo, men flyttede til New York i 90’erne, hvor han blev en efterspurgt sideman hos bl.a. Joe Henderson, Yo-Yo Ma, Sadao Watanabe, Slide Hampton, Airto Moreira & Flora Purim, Paquito D’Rivera, Joyce og Rosa Passos – blot for at nævne nogle få! Alves har derudover udgivet flere albums i eget navn.

Repertoiret består primært af nye kompositioner fra Torben Westergaards hånd – og mon ikke der sniger sig et par ’brasil-classics’ af Antonio Carlos Jobim ind også.

Det hele kan opleves på Toftebjerg i Them Onsdag 10. maj kl. 19:30.
Billetsalg (150 kr. for medlemmer / 200 kr. for andre) finder du på dette link.

Husk du inden koncerten kan spise i husets café.
Bordbestilling på 8722 1980 eller toftebjerg@silkeborgbib.dk.

Bordbestilling pr. mail er først gældende når du har modtaget en bekræftelse.